Προσωπικό Ασφάλειας Security

Προσωπικό Ασφάλειας (SECURITY)

Εξ' Αποστάσεως Εκπαίδευση

Χωρίς έξοδα μετακίνησης

Από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας

 Έναρξη τμημάτων: Κάθε μήνα

Το ΚΕΚ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα διαρκείας 105 διδακτικών ωρών τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στους συμετέχοντες να αποκτήσουν Πιστοποιητικό Επαγγελματικής κατάρτισης 1ου Επιπέδου το οποίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της σχετικής άδειας εργασίας.

Το ΚΕΚ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ είναι συμβεβλημένο με το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την κατάρτιση Προσωπικού Ασφαλείας.
 • Εκπαιδευτική Εισαγωγή
 • Ο Κλάδος και το προσωπικό της Ιδιωτικής Ασφάλειας
 • Στοιχεία Επικοινωνίας και Ανάπτυξης Κοινωνικών Δεξιοτήτων
 • Υγιεινή και Ασφάλεια στον χώρο Εργασίας
 • Θέματα Νομοθεσίας
 • Βασικές έννοιες και Θέματα Ασφαλείας, Εγκληματικότητα: υφιστάμενη κατάσταση και τάσεις
 • Αυτοπροστασία, Αυτοάμυνα, Εξοπλισμός, Μέσα και Διαδικασίες Ασφαλείας
 • Καθήκοντα Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας στην Πρόληψη του Εγκλήματος
 • Διαχείριση Περιστατικών και Κρίσεων
 • Πυροπροστασία και Πυρασφάλεια
 • Βασικές Πρώτες Βοήθειες
 • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Η τράπεζα θεμάτων – κατάλογος που περιέχει τις ερωτήσεις του θεωρητικού και πρακτικού μέρους, των Εξετάσεων Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας, είναι αναρτημένη εδώ.

Για την υποβοήθηση του έργου της κατάρτισης και πιστοποίησης, για όποιον/α επιθυμεί να εργαστεί ως επαγγελματίας στον χώρο της Ιδιωτικής Ασφάλειας μέσα από διαδικασίες κατάρτισης και πιστοποίησης που προβλέπει το νέο Κανονιστικό Πλαίσιο των εξετάσεων πιστοποίησης, το ΚΕ.ΜΕ.Α. συνέταξε το Εγχειρίδιο Εξετάσεων Πιστοποίησης Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας, το οποίο εμπεριέχει τόσο το βασικό εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης του ΚΕ.ΜΕ.Α., διάρκειας 105 ωρών με τίτλο «Βασικό Πρόγραμμα Κατάρτισης Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας» όσο και τις ερωτήσεις της τράπεζας θεμάτων των Εξετάσεων Πιστοποίησης.

 • Άριστο επίπεδο κατάρτισης, που πλαισιώνεται απο πιστοποιημένους εκπαιδευτές με πολύχρονη πείρα και εξειδίκευση σε θέματα ασφαλείας και διαχείρισης κρίσεων.
  (Εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. με μακρόχρονη διδαδικτή εμπειρία σε σχολές Αξιωματικών της Αστυνομίας με διαρκείς εκπαιδεύσεις σε θέματα ασφαλείας προσωπικού-υλικού εγκαταστάσεων και αντιτρομοκρατικής κάλυψης επισήμων, αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, εγκληματολόγοι, νομικοί, διευθυντές ασφαλείας επιχειρήσεων κά.).
 • Η εκπαίδευση διεξάγεται σε σύγχρονους και λειτουργικούς χώρους άρτια εξοπλισμένους και εύκολα προσβάσιμους.
 • Aνταγωνιστικές τιμές και ειδικές προσφορές για ομαδικές εγγραφές.
 • Δωρεάν επαναληπτικά μαθήματα για όλους τους υποψηφίους για καλύτερη προετοιμασία στις εξετάσεις πιστοποίησης.
 • Εγχειρίδιο Εξετάσεων Πιστοποίησης Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας του ΚΕΜΕΑ
 • Δυνατότητα κατάρτισης 130 ατόμων ημερησίως

Το παραπάνω πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους:

α. Πληρούν τις προϋποθέσεις των περ. α΄ και β΄ της παρ. 1 του άρθρου 2 του ν.2518/1997, ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, ήτοι είναι Έλληνες πολίτες ή ομογενείς ή πολίτες χώρας – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.
β. Είναι απόφοιτοι συστημάτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μεταδευτεροβάθμιας τυπικής και μη τυπικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή διαθέτουν επαγγελματική εμπειρία.
γ. Επιθυμούν να προβούν στην έκδοση άδειας εργασίας Α΄ κατηγορίας ως Προσωπικό Ασφάλειας της παρ.2 του άρθρου 3 του ν.2518/1997 ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, προκειμένου να απασχοληθούν σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας (Ι.Ε.Π.Υ.Α.).

Το κόστος συμμετοχής καταβάλλεται σε 2 ισόποσες δόσεις. Η πρώτη καταβάλλεται με την έναρξη του σεμιναρίου και η δεύτερη στη λήξη αυτού. Η καταβολή γίνεται με μετρητά ή τραπεζική κατάθεση ή πιστωτική κάρτα. Δίνεται η δυνατότητα έκπτωσης σε κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές.

Το ΚΕΚ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ διατηρεί επαφές με σημαντικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των Υπηρεσιών Ιδιωτικής Ασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό προωθούμε, χωρίς κανένα κόστος, τα βιογραφικά των αποφοίτων μας με σκοπό την διασύνδεση με την αγορά εργασίας και ήδη το έχουμε ΠΕΤΥΧΕΙ για όλους τους αποφοίτους μας!

Για έκδοση άδειας εργασίας
Διάρκεια: 105 ώρες
Επιπλέον εκπαίδευση προετοιμασίας εκπαιδευομένων για την αγορά εργασίας
Έναρξη τμημάτων κάθε μήνα
Κόστος Εκπαίδευσης Δια Ζώσης 350€
Κόστος Εκπαίδευσης Online 250€
Για ανανέωση άδειας εργασίας
Καθημερινά εγγραφές.
Άμεση υλοποίηση σεμιναρίων με την ανακοίνωση των εξετάσεων του ΚΕ.ΜΕ.Α.
Διάρκεια: 40 ώρες
Κόστος: 150€

Φόρμα Ενδιαφέροντος